Niemand wilt natuurlijk last hebben van ongedierte in huis. De woning kan erdoor beschadigen en daarnaast is het gewoon geen prettig idee. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om te voorkomen dat ze je huis binnendringen. Heb je al last van ongedierte en ben je op zoek naar een professioneel bedrijf dat zich specialiseert in het bestrijden van ongedierte? Kijk eens bij ongediertebestrijding Amsterdam

Tip 1: je huis schoonhouden

Als je niet te maken wilt hebben met ongedierte in de woning is de nummer één regel: het goed schoonmaken van je huis. Zorg dat je minimaal twee keer in de week alles stofvrij maakt en vervolgens schoonmaakt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er zo min mogelijk hoeken zijn waar het donker is. Dat zijn namelijk de favoriete plekken van ongedierte. 

Tip 2: Gooi afval direct weg

Veel mensen laten hun afval rondslingeren om het vervolgens op een later tijdstip weg te gooien. Als jij daar schuldig aan bent, moet je goed beseffen dat je daarmee ongedierte juist uitnodigt. Gooi afval voortaan direct in de prullenbak en zorg dat deze ook goed wordt afgesloten. Laat ook geen vuilniszakken in de tuin liggen, maar plaats ze in een bak dat kan worden afgesloten. 

Tip 3: Zorg dat naden en kieren worden gedicht

De populairste manier van ongedierte om je huis binnen te dringen is via naden en kieren. Hoe klein ze ook zijn, ze krijgen het in de meeste gevallen voor elkaar om er doorheen te komen. Daarom is het een goed idee om met kit aan de slag te gaan en alle naden en kieren te dichten. Verder wordt het ook aangeraden om gebruik te maken van horren op het moment dat je een raam of deur open hebt staan. 

Tip 4: Laat de afwas niet staan

Het is en blijft een vervelend klusje waar je iedere dag opnieuw tegen op kijkt. We hebben het dan over de afwas. Het liefst laat je het tot de volgende dag staan, maar ongedierte weet dan razendsnel zijn weg te vinden naar de etensresten die er te vinden zijn. Doe voortaan dus direct de afwas wanneer je klaar bent met eten.

Door mrsite