Steeds meer mensen gaan horloges dragen. Het wordt gezien als een accessoire en zorgt voor een aanvulling op jouw outfit. Het is natuurlijk belangrijk dat je horloge er goed uit ziet en om daarvoor te zorgen moet je het regelmatig onderhouden. Met de juiste onderhoud zorg je voor een langere levensduur van je horloge. Zo kun je er optimaal van genieten. Mocht je later je horloge verkopen is het natuurlijk ook prettig als deze nog in uitstekende staat is. De waarde ligt dan een stuk hoger.

Gebruik een zachte doek voor het schoonmaken van je horloge

Als je wilt dat je horloge er perfect blijft uitzien is het belangrijk dat je het regelmatig schoonmaakt. Het liefst doe je dit minimaal één keer per week, maar vaker mag natuurlijk ook. Maak gebruik van een zachte doek. Je kunt hier zowel de behuizing als het bandje mee reinigen. Mocht het zo zijn dat jouw horloge waterdicht is, kun je ook gebruik maken van een vochtige doek. Het vuil kan dan een stuk eenvoudiger worden verwijderd. 

Voorkom zoveel mogelijk krassen

Het is bijna niet te vermijden, maar je wilt natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen dat er krassen op je horloge komen. Daar zijn helaas geen magische middelen voor, je zult dus moeten oppassen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om je klokje niet te dragen op het moment dat je aan het werk bent. Zijn er andere activiteiten wat mogelijk krassen aan je horloge kan veroorzaken? Zorg dan dat je hem af doet. Verder moet je een horloge ook nooit dragen in combinatie met een armband. De kans is groot dat je behuizing daardoor wordt bekrast. 

Horloge goed opbergen

De momenten dat je je horloge niet om je pols hebt, is het belangrijk dat je het op een zo goed mogelijke manier opbergt. Indien mogelijk bewaar je het in de originele doos. Je weet dan zeker dat het goed zit. Als je hier niet meer over beschikt kun je een speciale opbergdoos voor horloges aanschaffen. Het is belangrijk dat er geen stof maar ook geen vocht bij kan komen.

Door mrsite

Gerelateerd bericht