Vrijwel iedereen in Nederland heeft een fiets. Je kunt er makkelijk van A naar B komen en door het grote aanbod aan tweedehands fietsen kun je er gemakkelijk één voor een voordelig bedrag aanschaffen. Je kunt natuurlijk ook voor een nieuw model gaan, maar dat kost een heleboel geld en dat terwijl een tweedehands fiets makkelijk ook nog jaren mee kan. We hebben alle voordelen van gebruikte fietsen voor je op een rij gezet. 

De aanschafprijs is veel voordeliger

We gaan van start met misschien wel de allerbelangrijkste voordeel van een tweedehands fiets, de aanschafprijs. Een nieuwe kwalitatieve fiets kost gauw minimaal € 1000,00. Met een gebruikt model kun je er al snel één op de kop tikken voor de helft. Dat heb je dan maar even mooi snel bespaard.

Perfect voor beginners

Als je pas hebt leren fietsen is het natuurlijk beter om te kiezen voor een gebruikte fiets. Voor een klein bedrag kun je dan meer ervaring opdoen met fietsen en daarnaast hoef je je niet schuldig te voelen als je een keer valt en de fiets beschadigd. 

Je kunt het meteen gebruiken

Nog een groot pluspunt van tweedehands fietsen is dat je het direct kunt gebruiken na aanschaf. Bij een nieuwe fiets heb je te maken met een levertijd, dat kan oplopen tot een aantal weken. 

A-merken blijft zijn waarde behouden

Als je kiest voor een A-merk fiets zal het zijn waarde behouden. Als je bijvoorbeeld een uitstekend model van Gazelle, Batavus of Giant aanschaft is de kans groot dat je er twee jaar later nog steeds een mooi bedrag voor terug kunt krijgen. Zo is een tweedehands fiets ook nog eens een slimme investering. 

Nadelen van een tweedehands fiets

Zoals je hebt kunnen lezen biedt een tweedehands fiets een heleboel voordelen. Helaas zijn er ook minpunten die we je ook mee willen geven, zodat je een weloverwogen keus kunt maken. Allereerst heb je geen garantie bij een tweedehands fiets. Mocht er in korte tijd iets stuk gaan, dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Daarnaast kun je als leek niet altijd controleren of alle onderdelen nog in goede conditie zijn. Het is daarom verstandig om iemand mee te nemen die er verstand van heeft. Zo voorkom je een eventuele miskoop waar je niet op zit te wachten. Tot slot moet je oppassen dat je geen gestolen fiets koopt.

Door mrsite